Sunday, March 15, 2009

Mini Vertrekkersdag

Afgelopen zaterdag zijn we in de middag richting Zaandam gereden. Annelies Wichers heeft voor de vertrekkers met kinderen speciaal een middag georganiseerd. Aangezien ze een eigen bedrijf heeft, was de locatie ook meteen geregeld.

Het was erg leuk om meer gelijkgestemden te ontmoeten. Als je met kinderen een grote zeilreis plant, krijg je toch met veel dezelfde dingen te maken. Vooral de langere oversteken zijn onderwerp van gesprek. Ga je een opstapper meenemen? Hoe gaan we de kinderen en elkaar twee of soms drie weken op zee vermaken? Vragen van mensen in je omgeving of het allemaal wel verantwoord is met (kleine) kinderen aan boord?
Voor de hele kleintjes, wat doe je met al die luiers? En de leerplicht? Dan zijn er natuurlijk nog alle zeil- en boot gerelateerde onderwerpen waar uren over gepraat kan worden. Kortom genoeg om met elkaar te bespreken.

Erg leuk was dat Wierd (arts) en Adam (apotheker) aangeboden hebben om, iedereen die dat wil, te helpen met het samenstellen van een complete medische kit. Ook kregen we een heuze snelcursus hechten van Wierd. We zijn er in ieder geval achtergekomen dat hechten op een tafel (die stil staat) op een stukje leer (dat niet gilt van de pijn) met de expert erbij al lastig genoeg is. Nog even oefenen dus en ook maar wat van die speciale lijm en nietjes meenemen voor het geval dat….

Het was een leuke en informatieve en goed georganiseerde middag waar ook de kinderen leuk met elkaar hebben kunnen spelen. We hebben er zelf nog een mooie Magma BBQ voor aan de railing aan overgehouden, bedankt Akke en Henri! Volgende week zaterdag is de ‘echte’ Vertrekkersdag in Enkhuizen zoals elk jaar georganiseerd door Zeilen.


Aandachtig luisteren naar Dr. Zijlstra

Wierd legt uit met Tamar in de Baby Bjorn


Zo makkelijk is het niet...

Suze en Emma worden vriendinnen

De drie jongste wereldreizigers bij elkaar

Leonie vond het ook erg gezellig :-)

No comments:

Post a Comment