Wednesday, April 01, 2009

We drijven weer!

Na ruim 6 weken op de kant te hebben gestaan, ligt onze Pjotter weer in het water nog mooier dan ze al was. Helaas begon de dag niet al te voortvarend met een bezoekje aan de huisarts in Woudsend. Ik had namelijk het roer, dat nog bevestigd moest worden, op mijn hand laten vallen met een flinke snee als gevolg. Wel kon ik me twee voordelen bedenken aan het voorval. Zo heb ik nu mijn live lesje genoten ten aanzien van het hechten met lijm. Ten tweede heb ik gelijk een Tetanus prik gehad die ik waarschijnlijk toch nodig had voor de reis.

Na het oponthoud begon de mist op te trekken en werden we vergezeld door een mooi lentezonnetje. De tweede poging om het roer terug te plaatsen, dit keer met hulp, verliep een stuk beter. Hierbij fungeerde mijn vader letterlijk als mijn rechterhand. Na nog de puntjes op de 'i' te hebben gezet, was het grote moment daar en dreven we weer. Wat een mooi moment. Wat zal de volgende keer en plek zijn dat onze Breehorn weer op de kant zal staan? Terwijl we in de banden hingen nog gecontroleerd of de nieuwe aflsluiter en grondplaat voor SSB radio niet lekten. Dit zag er allemaal goed uit en konden we dus helemaal los.

Morgen gaat de mast erop en dan hebben we een mooi tochtje voor de boeg van Woudsend naar Grou waar de zeilmaker zit. Wordt vervolgd.

"De rechterhand"

Zoek de verschillen met bovenstaande foto!

Nu alleen de mast nog.

1 comment:

  1. Hee Seb! Ziet er niet al te best uit die hand! De boot wel :-)

    Abfahrt komt steeds dichterbij he... Succes!

    Grtz from SF,

    Jochen

    ReplyDelete