Saturday, February 14, 2009

Vertrekkersboot in wording

Afgelopen vrijdag (de 13e..) heb ik de Windpilot Pacific windvaanstuurinrichting op de spiegel van de Pjotter geplaatst. Omdat er al eerder een Windpilot Pacific op heeft gezetten, was het een kwestie van 'even' de vier oude gaten doorboren. Na het boren van het eerste gat heb ik de mount erop geplaatst om te zien hoe het allemaal zou passen. Bleek dat het ongeveer 2cm uit het lood uit zou komen. Een telefoontje naar Peter Fortmann van Windpilot gaf opheldering. Blijkbaar is de mount van de Pacific in de afgelopen jaren 2.5cm breder gemaakt. Dus werd het toch nog een kleine puzzel en wat een makkelijk klus zou moeten zijn, nam meer tijd in beslag dan gedacht. Waarom is dit toch altijd zo?

Maar goed na wat passen en meten zit het er allemaal mooi op en moet ik alleen de zwemladder nog plaatsen aan stuurboord. Met de installatie van de Windpilot wordt onze Breehorn weer wat meer een 'echte vertrekkersboot'.

2 comments:

  1. Cool man, je gaat toch wel onder nederlandse vlag varen he?

    ReplyDelete
  2. ha die Egbert, ja we gaan inderdaad onder Nederlandse vlag varen. Door de verschillende paspoorten van Rhiannon kunnen we ook onder andere vlag varen volgens mij maar we gaan voor de Nederlandse. Groeten, Seb

    ReplyDelete