Monday, March 09, 2009

'Het heetst van de strijd'

Even een update over waar we staan met de voorbereidingen. Zoals al eerder aangegeven in een post is het onderwaterschip volledig kaal en klaar voor nieuwe antifouling. In de dagen voor de ski vakantie (ja, we zijn 6 dagen op wintersport geweest in Zwitserland...) hebben we de romp geschuurd. Deze moeten we nu ontvetten en dan kan er geschilderd worden. Best wel een tijdje getwijfeld of we het niet zelf moeten doen maar toch besloten om het te laten doen door een professionele schilder.

Op de HISWA met een technisch bedrijf
gesproken over onze soms (op het verkeerde moment) haperende Webasto (Airtop 32). Het lijkt erop dat dit euvel met een relatief simpele ingreep te verhelpen is. Dus vandaag de kachel uitgebouwd en morgen weten we of deze weer een tijdje meekan.

Een tegenvaller vorige week was dat de drie nieuw aangeschafte Victron AGM 100Ah accu's op een centimeter na niet in de accubakken passen. Omdat we toch minimaal een 300Ah accubank willen, hebben we vier Victron AGM 80Ah accu's besteld. Dan hebben we uiteindelijk toch weer 20Ah meer.

Verder staan nog op de todo lijst het plaatsen van de mast
voor zonnepanelen achter op de boot, vernieuwen van de verstaging, aansluiten van nieuwe acculader, omvormer en accu's, vastzetten van het reddingsvlot, inbouwen van de vuilwatertank en zo nog een aantal kleinere klussen. Genoeg te doen dus de komende weken.

Het voelt nu wel alsof we in het 'heetst van de strijd' zijn wat de voorbereidingen betreft. Alles gaat nu erg snel en er komt steeds weer heel veel op ons af. Het goede nieuws is dat de laatste dag bij Danone voor Rhiannon volgende week vrijdag al is. Ze is nu druk bezig om puntjes op de 'i' te zetten zodat ze alles netjes achterlaat. Een erg goed gevoel dat we straks beiden 100% met de reis bezig kunnen zijn.

No comments:

Post a Comment